Dutch Flag: Welcome to JC Dragon's Heart Europe Netherlands Jackie Chan’s Dragon’s Heart Europe (Netherlands)

Change Country: United Kingdom Flag: Click Here For JC Dragon's Heart Europe UK Website German Flag: Click Here For JC Dragon's Heart Europe Germany Website

Ontmoetingscentrum Huis Madelief

MODESHOW DINSDAG 27 MAART IN OMTMOETINGSCENTRUM HUIS MADELIEF.

 

Op dinsdagochtend 27 maart heeft Skyline Mode een modeshow  georganiseerd bij Ontmoetingscentrum Huis Madelief.

Het is een fantastische ochtend geworden, die zeker voor herhaling vatbaar is. Het gaat hier met name om de doelgroep voor ouderen.

De medewerkers van Skyline Mode zijn zeer behulpzaam en geduldig,  waarbij het gaat om het uitzoeken en passen van kleding.

Ondertussen , was er natuurlijk ook tijd voor een kopje koffie of thee. Een geslaagde ochtend waarna mensen tevreden met hun gekochte aankoop, weer huiswaarts gingen.

.IMG-20180403-WA0011

IMG-20180403-WA0006IMG-20180403-WA001220180327_110101

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

VRIJWILLIGERSBEURS BIJ WOONZORGCENTRUM WESTERSTEIN EN WIJKGEBOUW DE ZALMSTEK.

 

Op zaterdag 17 februari  en woensdag 22 maart 2018, heeft Kitty Engelmoer op bovenstaande beurzen gestaan  om Ontmoetingscentrum Huis Madelief te promoten.

Beide activiteiten werden goed gezocht, waardoor Kitty Ontmoetingscentrum Huis  Madelief goed onder de aandacht kon brengen.

__20180321_101646_M184812a_M184842a_M184839a____________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

OFFICIEELE OPENING ONTMOETINGSCENTRUM HUIS MADELIEF HOOGVLIET.

 

Op zaterdag 14 oktober 2017 is Ontmoetingscentrum Huis Madelief in Hoogvliet officieel in gebruik genomen. De feestelijke opening werd verricht door de voorzitter van de gebiedscommissie Hoogvliet, dhr. Edwin Smit.
Het centrum maakt deel uit van de stichting J.C. Dragon’s heart europe, een stichting die zich inzet voor verbetering van het leven van kansarme jongeren door middel van onderwijs en sport, en helpen om te voldoen aan de behoeften van ouderen en gehandicapten in Europa en , op verzoek van Jackie, ook in Afrika.

Het centrum wordt gerund door, Kitty Engelmoer, die voorzitter is van de stichting.
Ontmoetingscentrum Huis Madelief, is een centrum , waar iedereen welkom is, voor een kop koffie, diverse activiteiten, welke te zijner tijd zullen worden uitgebreid, en een zonnestudio. Daarnaast is er ook een tweedehands winkeltje. Kortom, er valt genoeg te doen.
De opkomst was enorm, veel mensen zijn naar deze opening toegekomen.
Dit ontmoetingscentrum is een verrijking voor de buurt, daar veel club en buurthuizen zijn wegbezuinigd.
Onder het genot van een hapje en een drankje is het een zeer geslaagde middag geworden.
We hopen dat Ontmoetingscentrum Huis Madelief in de toekomst een gezellige plaats zal zijn voor iedereen.
2017-10-14 13.59.33 (2)2017-10-14 13.59.29 (2)20171014_141312 (2)IMG_166420171014_132325 (2)IMG_1675IMG_1669

 ____________________________________________________________________________________________________________________________

Bustocht Leerdam

18 mei gingen wij met z’n allen met de bus naar Leerdam. Daar brachten wij een bezoek aan het Glas Museum en de Glasblazerij. Wij werden bij de museum ontvangen met koffie en heerlijke appelgebak. Na de koffie kregen wij de gelegenheid om het prachtige glaswerk te bezichtigen. Na de lunch werden wij met de bus naar de Glasblazerij gebracht. Daar kregen wij een zeer interessante demonstratie glasblazen te zien. Na de demonstratie hebben wij even op het terras wat gedronken. Einde van de dag zijn wij langs de bloesem route weer naar huis gereden.
Deze bustocht werd verzorgt door Van der Valk vakanties.

Onze fotograaf van de dag was Hans van Helden. Hartelijk dank Hans voor de mooie foto’s!!

=600&lightbox[height]=400]
________________________________________________________________________________________________________
Veiligheid in en rond het huis

Begin mei kwam onze wijkagent Thomas Zijderveld een praatje houden over veiligheid in en rond het huis. Een zeer interessante en belangrijk onderwerp. Wij willen graag onze wijkagent Thomas Zijderveld hartelijk danken.


_________________________________________________________________________________________________________
Amuse hapjes maken

In maart wilde wij wat nieuws proberen. Lies had zich verdiept in het maken van amuse hapjes.
En natuurlijk moesten wij het allemaal proberen! Het was een enorm success, iedereen heeft genoten van het maken en het opeten van de hapjes. Voor herhaling vatbaar!!

_______________________________________________________________________________________________________
Gelukkig 2017!!

Huis Madelief viert het nieuwe jaar bij ETC

Voor één keer is Huis Madelief uitgeweken naar een andere locatie. Op de gebruikelijke locatie mogen niet meer dan 25 personen aanwezig zijn. Voor de nieuwjaarsreceptie hebben zich er ruim 40 aangemeld.

De ouderen die maandelijks de koffieochtend bezoeken, werden deze keer ontvangen in de kantine van ETC. Uiteraard met koffie en wat lekkers en vanwege het nieuwe jaar ook een glas bubbels. Daarnaast was er een lunch. De lunch werd verzorgd door Kees en Ksenija van Meijeren. Elly Bezemer verzorgde de muzikale omlijsting.

Namens de gebiedscommissie was Edwin Smid aanwezig om de bezoekers van de nieuwjaarsreceptie de beste wensen over te brengen. Hij vertelde hen daarbij ook over zijn grootmoeder, een heilsoldate, van wie hij het hoedje had meegenomen dat hij als kleine jongen graag opzette. Echter als zijn grootmoeder hem betrapte was het uit met de pret.

Het doel van Huis Madelief is om ouderen uit hun isolement te halen. Eenzaamheid en sociaal isolement liggen op de loer als de partner is overleden, kinderen ver weg wonen en buren minder vaak dan vroeger een oogje in het zeil houden. Toch is het volgens Edwin Smid een misvatting dat ouderen altijd zielig en alleen zijn. Hij raadt een ieder dan ook aan om te genieten van de kleine dingen die voor het oprapen liggen. Door met elkaar te genieten van die dingen maak je het jaar tot een groot succes.

Nieuwjaarsreceptie was een groot success. Wij willen heel graag Piet en Stefan van ETC, Kees en Ksenija van Meijeren, Edwin Smid en alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet.

________________________________________________________________________________________________________
Kerstmis 2016

In plaats van Kerststukjes maken besloten wij dit jaar Kerstkaarten te maken. Een van de bezoekers van Huis Madelief, Jannie Heijn, heeft een workshop Kerstkaarten maken gegegeven. Hartelijk dank Jannie!!
Lies had goed opgelet en heeft voor de donderdagochtend groep de workshop geleid.
Terwijl de dames mooie Kerstkaarten hebben gemaakt, hebben de heren mooie Kersthuisjes geschilderd.

____________________________________________________________________________________________________
Etentje bij Campus Hoogvliet

Op 8 november was het weer tijd om gezellig met elkaar uit eten te gaan.

____________________________________________________________________________________________________
Mandala tekenen met Joop Kempers

Op dinsdag 4 en donderdag 20 oktober kwam Joop Kempers vertellen over Mandala’s tekenen en schilderen. Na zijn interessante uitleg mochten wij zelf aan de slag.
Wij willen Joop hartelijk bedanken voor het verzorgen van twee mooie en interessante ochtenden.

_____________________________________________________________________________________________________
Bustocht naar Herinneringsmeuseum

Op 20 september en 6 oktober 2016 zijn wij met de schitterende oude schoolbus van Hans van Meggelen (Drivetoconnect) naar het Herinneringsmuseum Het Jan Meertenshuis geweest. Het was super gezellig! Het was net een schoolreisje compleet met het meezingen van liedjes uit de oude doos in de bus.
Wij willen graag Hans van Meggelen en de medewerkers In het bijzonder Ada Koetsier, van Het Jan Meertenshuis hartelijk bedanken voor het verzorgen van twee onvergetelijke dagen.
Meer informatie over Hans van Meggelen kunt u vinden op zijn website www.drivetoconnect.nl

 

_______________________________________________________________________________________________________
Verwenochtend 3 mei 2016

Iedereen heeft heerlijk genoten van de verwenochtend. Wij willen heel graag alle vrijwilligsters die vrijblijvend hebben meegedaan bedanken voor hun goede verzorging.


______________________________________________________________________________________________________
Spaanse avond bij de Campus Hoogvliet

Het was vorig jaar zo goed bevallen dat wij op 15 april 2016 voor de tweede keer uit zijn gaan eten bij de Campus. Dit keer was het thema Spaans!


______________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________
Tweede ochtend bij Huis Madelief!

Het wordt steeds drukker bij Huis Madelief, heel gezellig natuurlijk. Daarom hebben wij besloten om uit te breiden met een tweede ochtend. Naast de eerste dinsdagochtend van iedere maand gaan wij nu ook koffie ochtenden organiseren op iedere derde donderdag van de maand. Wij zijn gestart op donderdag 21 januari.
Thema van deze ochtend was muziek. Wij hebben een mooie muziek DVD getoond van “the 10 Tenors”.

_____________________________________________________________________________________________________

Gelukkig nieuwjaar!! Nieuwjaars receptie. Een Huis vol gezelligheid in Madelief!

Op 5 januari werd bij Huis Madelief een nieuwjaarsreceptie gehouden. Onder het genot van een drankje, een hapje en mooie muziek hebben wij stilgestaan bij de vele gezellige koffieochtenden die plaats vonden in Huis Madelief in 2015. Door middel van foto’s kon iedereen de vele activiteiten bekijken die wij hebben gehouden in Huis Madelief en natuurlijk niet te vergeten de boottocht!
De muziek werd verzorgt door accordeonist Toni Reiche, hiervoor willen wij haar hartelijk danken.

En natuurlijk gaan wij door. Wij hebben al een aantal leuke activiteiten op de programma staan voor 2016!

Naast de eerste dinsdagochtend van iedere maand gaan wij nu ook koffie ochtenden organiseren op iedere derde donderdagochtend van de maand. Wij starten hiermee op donderdag 21 januari. Thema van deze ochtend is muziek. Wij zullen een mooie muziek DVD tonen van “the 10 Tenors”.

_____________________________________________________________________________________________________

Kerstmis bij Huis Madelief

Op 8 december hebben wij onder het genot van een kop koffie en Kerst hapjes kerststukjes gemaakt. Het was ontzettend gezellig, de Kerstsfeer zat er al goed in!


____________________________________________________________________________________________________

Etentje Campus november 2015

Voor het eerst zijn wij met elkaar uit eten gegaan bij het restaurant bij de Campus Hoogvliet. Het was een heerlijke avond met heerlijke gerechten. Voor herhaling vatbaar!!

_____________________________________________________________________________________________________

Optreden van Hans en Marleen Schepens

Op 3 november 2015 hebben Hans en Marleen Schepens een bijzonder mooie optreden verzorgt. Iedereen heeft genoten van de prachtige stem van Marleen en de bijzondere guitaar spel van Hans. Wij willen graag Hans en Marleen hartelijk danken voor hun bijzondere optreden.

___________________________________________________________________________________________________

Mode show 6 oktober 2015

Op 6 oktober verzorgde Skyline Mode Hoogvliet een mode show voor “Huis Madelief”. Wij hebben ontzettend genoten! Wij willen alle vrijwilligers en Skyline Mode hartelijk bedanken voor een onvergetelijke ochtend!

________________________________________________________________________________________________

Huis Madelief bestaat 1 jaar!

Op 2 september 2014 opende Huis Madelief voor het eerst haar deuren. Sindsdien wordt er iedere eerste dinsdag van de maand een gezellige koffieochtend georganiseerd.

Wij hopen nog vele jaren deze ochtenden te kunnen blijven organiseren.

1 september 2015 hebben wij even stil gestaan bij het feit dat wij 1 jaar bestaan. Als activiteit hebben wij een sjoelcompetitie gehouden met leuke kleine prijzen.

Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en wij willen Tini Edel hartelijk bedanken dat wij gebruik mogen maken van haar zeer gezellige ruimte. Dankzij hun is Huis Madelief een groot succes!

 

_____________________________________________________________________________________________________

30 juni 2015

Tai Chi met Chris de Korte!

Vandaag hebben wij Tai Chi les kregen van onze ambassadeur en groot meester Chris de Korte.

Eerst kregen wij uitleg over Tai Chi en Qigong en hoe belangrijk het is voor de gezondheid en, wat veel mensen niet weten, hoe belangrijk een goede ademhaling is. Daarna heeft hij ons de eerste basis stappen geleerd. Iedereen vond het ontzettend interessant, sommige overwegen zelfs om op les te gaan bij Chris.

Chris beoefent Tai Chi en Qigong al bijna 30 jaar. Hij heeft gestudeerd met groot-meester Fei Yu Liang en is gediplomeerd leraar van het Beijing Wushu Instituut Europa. Hij heeft zijn eigen Tai Chi en Qigong school in Hoogvliet (Rotterdam).

Wij willen Chris hartelijk danken voor een zeer interessante les en wij zullen hem zeker nog een keer uitnodigen om les te geven.

_______________________________________________________________________________________________________

Boottocht naar Maasvlakte 2

Een zeer goed en gezellige dag gehad samen met de mensen van Huis Madelief.

Op 31 mei 2015  gingen wij met z’n alle met de boot mee naar Maasvlakte 2. Helaas niet zo mooi weer maar dat mocht de pret absoluut niet drukken! Ik wil graag alle mensen bedanken voor de gezelligheid en alle vrijwilligers hartelijk danken ook voor de gezelligheid en het begeleiden van de mensen.

____________________________________________________________________________________________________

Verwenochtend bij Huismadelief!

Op 5 mei 2015 hebben de mensen die Huis Madelief bezoeken genoten van een heerlijke verwenochtend! Zij konden genieten van een heerlijke stoelmassage, voetreflex behandeling, handmassage manicure en gezichtsbehandeling.

Foto’s volgen

_____________________________________________________________________________________________________

Kerst 2014 bij “Huis Madelief”

Kerst bij “Huis Madelief” begon al op 2 december. Er werden prachtige Kerststukjes
gemaakt, de sfeer zat er al goed in.

Op tweede Kerstdag genoten onze gasten van een heerlijke en zeer gezellige Kerstlunch.

________________________________________________________________________________________________________

Edwin Smit bezoekt “Huis Madelief”

Op 4 november 2014 werd alweer de vierde gezellige ochtend gehouden in “Huis Madelief”.
Tijdens deze ochtend kwam Edwin Smit, voorzitter Gebiedscommissie, op bezoek. Onder het genot van een kopje koffie heeft hij kennis gemaakt met de mensen die “Huis Madelief” bezoeken. Na de koffie werden er twee muziek DVD’s getoond. Iedereen heeft genoten!
18 november bezoeken wij met de mensen de Kerstmarkt in Rhoon. 2 december is de eerst volgende koffie ochtend, dan gaan wij Kerststukjes maken!