Dutch Flag: Welcome to JC Dragon's Heart Europe Netherlands Jackie Chan’s Dragon’s Heart Europe (Netherlands)

Change Country: United Kingdom Flag: Click Here For JC Dragon's Heart Europe UK Website German Flag: Click Here For JC Dragon's Heart Europe Germany Website

Jackie Chan

Jackie Chan werd in 1954 geboren te Hongkong. Volgens zijn eigen woorden, geciteerd uit zijn biografie ‘Ik ben Jackie Chan: mijn leven in actie’ zegt hij:

‘In de jaren 50, Hongkong was een Britse Kolonie waar het leven hard was met veel onrust. De positie van mijn familie bevond zich onderaan de sociale ladder, tussen duizenden arme, radeloze migranten die waren gevlucht voor de Burger Revolutie op het vaste land.
Het was een slechte tijd om arm te zijn.’

Jackie Chan zijn vader heeft zelfs overwogen om baby Jackie te verkopen om de medische kosten van zijn geboorte te kunnen betalen.

Toen Jackie Chan 7 jaar oud was, nam zijn vader een baan aan die hij niet weigeren kon. Het was een unieke kans. Hij werd hoofdkok bij de Amerikaanse Ambassade in Australië. Maar hij moest Jackie en zijn moeder achterlaten in Hongkong. Mede hierdoor en omdat zijn moeder de handen vol had aan Jackie, werd hij naar de Yu Jim-yuen China Drama Academy gestuurd, waar hij 10 jaar bleef. Daar waren de omstandigheden en trainingen ontzettend moeilijk en hard, maar ze legden wel de basis voor zijn talenten die hij later in zijn films zou gebruiken.

Gedurende zijn tijd op deze academie kregen Jackie en zijn klasgenoten pakketten van het Rode Kruis. Daar was hij zo van onder de indruk, dat hij dat nooit meer vergeten zou… In 2006 werd hij lid van het Nationale Beroemdheden Kabinet van het Amerikaanse Rode Kruis.

Jackie zijn filantropische instelling komt tot uiting door zijn Liefdadigheidswerk. In 1988 richtte hij de Jackie Chan Charitable Foundation op. En in 2004 werd door hem de Dragon’s Heart Foundation opgericht.

Links:

Jackie Chan's Official Website - Link