Dutch Flag: Welcome to JC Dragon's Heart Europe Netherlands Jackie Chan’s Dragon’s Heart Europe (Netherlands)

Change Country: United Kingdom Flag: Click Here For JC Dragon's Heart Europe UK Website German Flag: Click Here For JC Dragon's Heart Europe Germany Website

Onze Ambassadeur

Chris de Korte - Onze AmbassadeurChris de Korte – JC Dragon’s Heart Europe Ambassadeur

Chris de Korte is op 13 Januari 1938 geboren in Vlaardingen. Op 14 jarige leeftijd is hij begonnen met judo.  In 1965 is hij naar Japan gegaan om daar aan het Budo Senmon Gako Instituut in Kyoto te studeren. Nu is hij 9de Dan en is daardoor een van de hoogst gegradueerde ter wereld.

Als judo coach heeft Chris een zeer succesvolle carrière. Vele sporters van het ‘De Korte Sport en Gezondheid Instituut’ heeft hij succesvol getraind en behaalden Nationale, Europese en Wereldkampioenschappen. Hij was ook judo coach bij zes Olympisch spelen, (Seoel, Barcelona, Atlanta, Sydney, Athene, en Beijing) waar zijn judokas in totaal zeven medailles wonnen. Waaronder twee gouden, een zilveren, en vier bronzen. In 2005 werd hij uitgeroepen tot beste Europees dames judo coach. In 2009 werd hij uitgeroepen tot top coach van het jaar.

Al vele jaren is Chris de Korte actief als bondscoach en top sport adviseur voor de judo federatie Nederland.

Naast judo beoefent Chris al 25 jaar Tai Chi en Qigong. Hij heeft gestudeerd met groot-meester Fei Yu Liang en is gediplomeerd leraar van het Beijing Wushu Instituut Europa. Hij heeft zijn eigen Tai Chi en Qigong school in Hoogvliet (Rotterdam).

Chris is een grote bewonderaar van Jackie Chan en zijn inzet voor goede doelen. Want hij vindt ook dat alle kinderen, waar ook ter wereld, recht hebben op gelijke kansen. Daarom is hij erg enthousiast om mee te werken met de ‘JC Dragon’s Heart Foundation Europe’, omdat het doel van deze Stichting dicht bij z’n hart ligt.

Wij vinden Chris de Korte een bijzonder man en zijn erg trots dat hij als ambassadeur van onze Stichting wil optreden.